Acdcmachine Gathering 2019

På scen: Nikki Hill, AD/HD, Superposer Wannabe

Föreningen Acdcmachine är Sveriges officiella AC/DC fanklubb. I år firar vi 10 år och arrangerar ”Acdcmachine Gathering 2019”. Syftet med evenemanget är först och främst att öka kännedom om demenssjukdom men även att samla in pengar till forskningen, därför väljer vi att skänka 100% av överskottet till stiftelsen Alois Alzheimers.

Förköp: https://www.tickettailor.com/events/acdcmachine/160638/

Event t-shirt: https://www.acdcmachine.com/product/limited-edition-rock-out-and-help-bust-dementia/

Samarbetspartners: Alzheimer Sverige, Generator Hostel, Kulturreklam, 4sound, DM Audio, Ginza Musik

★Nikki Hill★
Vi är oerhört stolta att få presentera Nikki Hill (US) till Acdcmachine Gathering 2019. Nikki kommer från Durham, North Carolina, och kan närmast beskrivas som en musikalisk tornado. Hon har gjort avtryck med sin crossover mellan rock´n´roll, soul, boogie och blues, där energi och sväng är två ledord. Nikki beskrivs bäst som en blandning av Aretha Franklin och AC/DC, Tina Turner och Little Richard. Med nyligen släppta albumet ”Feline Roots” i bagaget så kommer Nikki till Stockholm och hon hälsar att hon ser verkligen fram emot att vara en del av Acdcmachine Gathering 2019.

★AD/HD – AC/DC tribute★
Som avslutande akt så ger vi alltid publiken vad de vill ha! Därför presenterar vi stolt AD/HD till Acdcmachine Gathering 2019. Dessa grabbar vet hur AC/DC ska låta, och hur det ska spelas. Med fokus stadigt i sikte på ”The Razors Edge” eran, så kommer publiken att kastas tillbaka till 1990-91. Bandet levererar till 100% och vi kan förvänta oss en AC/DC fest utan dess like!

★Superposer Wannabe★
Vårt första band ut på scen är Superposer Wannabe från Stockholm. Bandet beskrivs nog bäst som en riffmaskin med en duracellkanin som sångare. Bandet har sina rötter djupt förankrade i klassisk old school hard rock and/or roll. Influenserna har de hittat i AC/DC, Airbourne, Rose Tattoo och Johnny Cash. På frågan vad publiken kan förvänta sig av Superposer Wannabe denna kväll så kommer svaret blixtsnabbt: ”Ni kan räkna med underhållande öldrickarrock med tung-gung & glimten i ögat, samt ett röj av bara 17”. Denna kväll kan knappast inledas bättre!

★Gäst-DJ’s★

– Rock Böttom
Hårdrockspodden Rock Böttom slår under bältet. Podden som gästas av rockstjärnor, allt under ledning av rockdrottningen Erika och ikoniska rockjournalisten Anders Tengner. I Rock Böttom hör skrönor och scoop till vanligheterna.

– DJ Skrevrock!
Vi kickar igång hela kvällen med DJ-duon Skrevrock! som släpps loss i DJ-båset. Skrevrock! passar utmärkt i denna miljö då de uteslutande serverar endast bredbent riffrock i sin repertoar.  ”3 ackord räcker! Nävarna i luften och fullt ställ blir det!” låter de hälsa till er.

– Subculture Hero
Martin Gustafsson var under åren 2008-2016 en av Malmös största rockprofiler, då han dels var med och drev rockklubbarna Beggars Banquet (Debaser), Legshaker (Babel) och Butchers Backyard (Slagthuset), men också var resident DJ på Malmös anrikaste rockklubb Kulturbolaget (”KB”) – främst som ena halvan av DJ-duon Twist Action Heroes, men även under sitt eget alias Subculture Hero.

★Alzheimer Sverige★
Organisationen Alzheimer Sverige kommer att finnas på plats under kvällen. Enligt uppgift så skickar de representanter som är stora AC/DC fans. Vi vill sprida kunskap om sjukdomen, och under kvällen även samla in pengar till forskningen kring Alzheimers. Ni kan läsa mer om deras organisation på:

http://www.alzheimersverige.se/

Tider:

17.00 Gäst-DJ: Skrevrock!
18.00 Anders & Erika från Rock Böttom vänder skivor och berättar historier
19:00 Intervju session med Nikki Hill & Alzheimer Sverige 
20.00 LIVE: Superposer wannabe
20.45 Gäst-DJ: Subculture Hero
21.30 LIVE: Nikki Hill
23.15 Budgivning på Peter Jakobssons Malcolm Young tavla
23.30 LIVE: AD/HD

För er som reser till Stockholm för evenemanget vill vi gärna sprida ett erbjudande om övernattning. Generator Stockholm erbjuder våra gäster 15% rabatt på övernattning under perioden 28 mars – 3 april.
Bokningar görs enklast genom deras hemsida: https://generatorhostels.com/destinations/stockholm
Ange promo code: ACDC2019

Ackreditering
Alla ansökningar skickas till info@acdcmachine.com. Ansökningen är öppen till 29/3 kl 23.59. Alla som blir beviljade pressackreditering blir kontaktade av oss per epost den 30/3.