Tredje november hölls årets Acdcmachine träff på H62 i centrala Stockholm. Planeringen inför detta evenemang kom igång redan under tidig vår och med hjälp av sponsorer som AC/DC THE WINE och Sweden Rock kunde vi styra våra planer i hamn. Vår huvudsponsor för evenemanget var AC/DC THE WINE och en självklarhet för oss var att servera AC/DC vinerna men något oväntat var nog att vi premiärlanserade AC/DC ölet.

acdcmachinegathering2012_02
acdcmachinegathering2012_03

Kvällens första live undehållning stod Sundsvallssönerna JETBONE för som levererar ”actionrock” utan dess like.

acdcmachinegathering2012_04


Som huvudakt hade vi bokat det spanska bandet ’77, deras ambition är att förvalta arvet efter AC/DC:s tidiga period i allmänhet och albumet Let There Be Rock i synnerhet. Just det albumet är deras ljudideal och så även liveshowen. Jag tror inte man kan komma närmare hur det såg ut på scen 1977 i fråga om energi och leverans, efteråt undrar du glatt vad som kört över dig.Tro inte att de är något coverband, nejdu, de körde just den kvällen endast originallåtar. De kan göra suveräna covers på AC/DC men deras eget material håller så hög klass att det håller hela vägen.

acdcmachinegathering2012_07
acdcmachinegathering2012_09
acdcmachinegathering2012_08
acdcmachinegathering2012_06

Vi avslutade kvällen med Sveriges rockikon nummer 1, mannen som gjort garagerocken rumsren och har fler strängar på sin luta än man kan räkna. Han var med och grundade The Hellacopters, Entombed och har spelat och producerat i otaliga andra konstellationer. Han driver idag bandet Imperial State Electric mot nya djärva mål. Vem är han, jo vi bjöd nämnligen in Nicke Andersson att spela skivor för oss från DJ-båset.

acdcmachinegathering2012_10