Köpvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på info@acdcmachine.com.

Vi är en ideell förening med säte i Stockholm. Vårt organisationsnummer är  802457-5956.  Syftet med föreningen är att skapa en samlingsplats för AC/DC fans som är bosatta i Norden.

Läs våran integritetspolicy här. Policyn är i enlighet med det nya EU-direktivet, GDPR (General Data Protection Regulation)

I korthet kan våra policy beskrivas på följande sätt:
Vi samlar bara in nödvändig information för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig. Vi delar inte ut dina uppgifter till tredje part om det inte krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig (exempelvis så får postnord dina uppgifter för att kunna skicka hem varan till dig) och för att möta ställda lagkrav på bokföring. Vi sparar bara den information som krävs enligt lag och för att kunna ge så bra service som möjligt.

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av Acdcmachine.

2. Priser

I våra priser ingår moms. Inga expeditionskostnader tillkommer.

3. Frakt

En fraktkostnad tillkommer vid köp i vår e-butik. Fraktkostnaden är uträknad beroende på varornas vikt och leveransadressen, helt i enlighet med det fraktbolag vi anlitat för leverans av varorna. Du ser fullständig fraktkostnad i kassan.

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

4.1 Banköverföring (endast inom Sverige)
Avgiften för att betala med banköverföring är 0 kronor. Betalningsvillkor: Vid banköverföring infaller ett förfallodatum på 14 dagar från det att ordern är placerad. Vi skickar ut varorna när betalningen i sin helhet har kommit in.

4.2 Kortbetalning
Vi använder Stripe för säkra kortbetalningar. Läs mer om Stripe här: www.stripe.com

4.3 Paypal
Du har möjlighet att betala via Paypal. För mera information besök www.paypal.se

5. Leveranser

Behandlingstiden på beställningar är 3-5 vardagar förutom de varor där vi använder en tredje part som leverantör, exempelvis vid köp av kläder. Alla kläder som vi säljer trycks upp på beställning och leveranstiden är mellan 3-6 veckor.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post.

6. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden.

7. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till info@acdcmachine.com.

8. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan förutsatt att produkten inte motsvarar produktbeskrivningen. Vid retur står köparen för returfrakten. Vid retur kontrollerar vi produkten, så länge den är i obruten förpackning eller i ursprungligt skick som den skickades ut i så sker en full återbetalning. Vid annat fall 50% avdrag på köpesumman.
T-shirtar har ingen returrätt. De är ingen lagervara utan trycks på beställning.

9. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss via e-post info@acdcmachine.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

10. Återbetalningar

Återbetalning sker alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

11. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall oss per e-post info@acdcmachine.com.

12. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress eller den e-postadress du angivit är korrekta.