Om oss

Föreningen Acdcmachine är Sveriges officiella AC/DC fanklubb. Det är en ideell förening som sedan 2009 arbetat med syftet att vara en samlingsplats för AC/DC-vänner i Norden. Sedan starten har vi årligen arrangerat evenemang under samlingsrubriken ”Acdcmachine gathering” där vi bjuder besökarna på musik från artister som förvaltar arvet från AC/DC:s boogierock på olika sätt. Vi har även vid dessa evenemang visat utställningar, haft tävlingar med mera. Under ett antal år samarbetade vi med föreningen Alois Alzheimer för att samla in pengar till demensforskning.

Föreningens medlemsorgan är fansinet Overdose, som trycks på papper av hög kvalitet och innehåller olika typer av texter med koppling till AC/DC. Tidskriften riktar sig även till en internationell publik och är därför på engelska. Den utkommer ungefär med ett nummer per år.

Föreningen publicerar sig även på hemsidan och på Facebook. Vi levererar de senaste nyheterna om AC/DC men vi bryr oss inte om ryktesspridning eller rena spekulationer.

För att kunna driva verksamheten är vi helt beroende av medlemsavgifter, donationer och stödköp i vår webbutik eller vid våra arrangemang. Likaså är vi beroende av ideella krafter för att sammanställa tidskriften och arrangera konserter med mera. Fråga inte vad Acdcmachine kan göra för dig – fråga vad du kan göra tillsammans med oss för att föra arvet vidare!

Läs även föreningens syfte här

”Även den envisaste svärmor kapitulerar, när Acdcmachine med riff raffiga AC/DC nyheter briljerar.”
(Det vinnande bidraget i Acdcmachines slogantävling.)

Styrelsen, Acdcmachine