Acdcmachine gathering 2018 var ett evenemang med två syften. Dels att i sedvanlig ordning visa världen hur riktig rock skall låta. Det gjorde vi med hjälp av banden Bellybuster, Thundermother och Belford. Dels – och minst lika viktigt – att öka kunskapen om demenssjukdom och samla in pengar till forskningen om Alzheimers sjukdom. De som arrangerade detta evenemang var den ideella föreningen Acdcmachine, Nordens officiella AC/DC-fanklubb.

I april 2014 släppte AC/DC nyheten om att kompgitarristen och bandets grundare, Malcolm Young på grund av ohälsa beslutat att ta en paus från bandet.

“After forty years of life dedicated to AC/DC, guitarist and founding member Malcolm Young is taking a break from the band due to ill health.”

Senare kom det fram att Malcolms ohälsa främst handlade om att han drabbats av en demenssjukdom och att han tyvärr inte skulle kunna återvända till bandet. I november 2017 kom så den tragiska nyheten att Malcolm Young avlidit.

Inför 2017 års evenemang valde vi att starta ett samarbete tillsammans med Alzheimers Sverige för att hylla Malcolm, upplysa allmänheten om demenssjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Det har varit ett pågående samarbete sedan dess och när vi planerade årets evenemang så var det en självklarhet att även denna gång samarbete med Alzheimers Sverige.

Årets evenemang, Acdcmachine Gathering 2018, ägde rum på Hilma, på Generator hostel, i centrala Stockholm den 7 april. Vi valde från början att skänka 100% av överskottet från biljettförsäljningen till Alzheimers Sverige. För att samla in ytterligare pengar ordnade vi en SMS-insamling och auktionerade ut en tavla av Malcolm Young målad av rockkonstnären Peter Jakobsson. Sammanlagt skänker vi till alzheimersforskningen:

15.780 kr

Slutligen vill vi rikta ett tack till de företag som visat sitt stöd för evenemanget:
Alzheimer Sverige
Hilma
Generator Hostel Stockholm
Kulturreklam
Music Solutions Sweden AB
Sound of Thunder Sweden AB
Exigo AB