I september 1976 reste bandet över till Tyskland för spelningar i Hamburg, Duisburg och München innan de turnerade med Rainbow. Under vistelsen i Tyskland tillbringade bröderna Young mycket tid hemma hos en äldre broder, Alexander Young (även känd som George Alexander) som var en välkänd låtskrivare.

Den 15 september spelade bandet på Fabrik i Hamburg. I publiken fanns Rudy Holzhauer, som var anställd på SMV Schacht Musikverlage, Alexanders förlag. Benjamin Schact (SMV Schacht Musikvelage) berättar: ”Rudy berättade att han varit på konserten och blev övertygad om att det skulle bli ett stort band när som helst. Han ville nog att vi skulle göra ett avtal med dem.”
Dagen efter konserten var bandet hemma hos Alexander och tillbringade även tid i studion som han arbetade i, Maschen studio utanför Hamburg. Rudy berättar: ”Angus och Malcolm gick genast med på att köra den låten, eftersom de ville göra Alex en tjänst – så de spelade in låten”

imarebel

Låten som de kom överens att spela in var ”I’m a rebel” som senare blev en hit för Accept. Wolf Hoffmann, gitarrist i Accept berättar:

I en intervju som Acdcmachine gjorde med Udo Dirkschneider 2011, berättar han hur han ser på låten:

Under inspelningsdagen dök bandet upp, två timmar efter avtalad tid, till Maschen studio. Åt frukost (i Bons fall: drack frukost – flaska Bourbon) och spelade in under några timmar. Förutom Alex så medverkade även Rudy Holzhauer och Holger Magnussen (ljudtekniker i studion) under inspelningen. Benjamin Schacht berättar: ”Låten spelades in på åttakanalig analog bandspelare, vilket var standard vid den tiden.”

I en intervju som No nonsense webzine gjort med Mark Evans svarar han på frågan om inspelningen: ”’I’m a rebel’? Jag har inga minnen av den. Jag minns att vi bodde hemma hos Alex, men jag minns inte låten alls. Det är möjligt att grabbarna kan ha gjort den utan mig, för Alex brukade också spela bas, och Bon spelade dessutom lite trummor.”

Under den här perioden ska George Young och Harry Vanda ha varit i Tyskland och arbetat. Men det är inte bekräftat huruvida de var med i studion eller inte.

Anledningen till att låten aldrig givits ut officiellt i boxar som Bonfire eller Backtracks är troligtvis att inspelningen bortglömdes. Benjamin Schacht berättar att förlaget, SMV betalde studiokostnaderna, men eftersom Schacht Musikverlage inte har något avtal med AC/DC om publicering av låten, så får de inte släppa låten, juridiskt sett.

Rudy Holzhauer avslutar: ”Alex gav aldrig sitt tillstånd att ge ut låten. Han var alltid orolig att hans bröder inte skulle ha uppskattat att låten kom ut.”