England har ända sedan första besöket 1976 varit ett andra hem för AC/DC. Bandet har under många år haft ett hemligt lager i just England där de förvarar sånt som vem som helst skulle betala skjortan för att se, som original kanonerna från ”For Those About To Rock”-turnén eller vad sägs om de olika versioner av helvetes klockan som gjorts om under åren? Om vi spolar tillbaka bandet till april 2011 så var det en visning av ”Live at river plate” i London. Var tror ni kanonen som visades utanför Hammersmith kom ifrån? Knappast Malcolms bakgård. Men den här artikeln kommer inte vara en lista över nördiga föremål som förvaras i detta lager, det kommer inte heller handla om bandets förkärlek till England. I den här artikeln kommer vi guida dig genom AC/DC’s fotspår i London. Låt oss börja guidningen på klassisk rockmark i London…

Red Cow är den lokal dit AC/DC riggade upp för första gången under ”Lock up your daughters”-turnén 1976. Dessvärre revs det gamla Red Cow och 2008 byggdes det om till det som idag heter Latymers. I lokalen kan man se bilder på hur Red Cow såg ut och det finns dessutom ett kollage som markerar klassisk rockmark för band som exempelvis AC/DC och Ramones.
157 Hammersmith Road, London W6 8BS
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Hammersmith (Underground)

Marquee är en annan lokal som betytt mycket, inte bara för AC/DC, utan överlag för den tidiga rock och punkscenen i ett tidigt England. Idag är Marquee dessvärre en italiensk restaurang men frågar man de som jobbar där så pekar de mer än gärna ut var scenen stod och hur det såg ut.
90 Wardour Street, London W1F8
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Piccadilly Circus (Underground)

Hammersmith är helig mark för AC/DC anhängare. Hit har AC/DC återkommit varje gång de spelat i London på sjuttio och åttiotalet, de facto, spelade AC/DC två utsålda konserter på Hammersmith 1982 följt av en konsert på nästa sevärdhet
45 Queen Caroline St, London W6 9QH
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Hammersmith (Underground)

Apollo Theatre, ja sedan 1982 har de fått flytta konserterna från Hammersmith till Victoria park och Apollo Theatre som är en större lokal och mer central.
31 Shaftesbury Ave, London W1D 7EZ
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Piccadilly Circus (Underground)

Roundhouse Studios
I april 1979 var det dags att spela in det som skulle komma att bli Bon Scotts sista album med bandet, Highway to hell. Denna spelades in i Roundhouse studios tillsammans med producenten Mutt Lange och är än idag en legendarisk skiva som många refererar till.
Chalk Farm Road, London NW1 8EH
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Chalk Farm (Underground)

Music Machine (camden palace, koko)
Det var inte ovanligt att Bon gick ut för att ta ett glas. Den 18 februari gjorde han det tillsammans Allistar Kinnear på dåvarande Music Machine. Det var även Kinnear som på natten till den 19 februari beslöt sig för att köra hem Bon Scott.
1a Camden High St, London NW1 7JE
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Mornington Crescent (Underground)

Ashley Court
I lägenhet nr 15 hittar vi Bon Scotts sista bostad i London, dit Alistar Kinnear först och främst skulle lämna av Bon efter besöket på Music Machine. Men efter att kämpat med att väcka en berusad Scott beslutar sig Kinnear att köra hem till sig.
Morpeth Terrace, London SW1P 1EN
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Victoria (Underground)

Efter besöket på Ashley Court tar vi bussen 185 mot East Dulwich och kliver av på hållplatsen Overhill rd där vi kan finna nästa sevärdighet.

67 Overhill rd
Adressen ovan är bostadsadressen för Alistar Kinnear och platsen där Alistar valde att lämna Bon Scott över natten för att sova ruset av sig 19 februari 1980. Något som resulterade i rockstjärnans död.
67 Overhill Road, London SE22 0PQ
Närmaste hållplats för lokaltrafik: 185 East Dulwich/Overhill road (Buss)

Intill busshållplatsen Overhill Road kan vi skymta sjukhuset där Bon Scott dödförklarades 19 februari 1980, nämligen King’s Collage Hospital.
Denmark Hill, London SE5 9RS
Närmaste hållplats för lokaltrafik: Denmark Hill (Underground)