Ifjol släppte de succéboken ”2 years on the road with AC/DC”, nu är de tillbaka med en ny bildbok.

AC/DC Abruzzo släppte i november boken ”AC/DC Fantography”, där de har tillsammans med fotografen Timm Nüchter gått samman för att i princip göra om den ovan nämnda boken.

Konceptet i boken är den samma som tidigare nämnda men det finns en del förbättringar. Exempelvis upplägget av bilderna. I den tidigare boken valde de att publisera bilder, konsert för konsert. I AC/DC Fantography presenterar de bilderna i låtföljd. Detta anser jag vara en förbättring då man inte tröttnar på samma sätt av innehållet. En annan märkbar skillnad om man jämför böckerna är att ”2 years on the road with AC/DC” innehåller betydligt mycket mer historier och anekdoter från turnén, det har författarna valt att ta bort från den nya boken. Precis som när David Mallet producerade ”Anything Goes” videon där musikvideon ger dig en helhetsbild av en AC/DC konsert, precis likadant valde författarna att göra boken i låtföljd och som läsare får man uppleva 110 minuter konsert i bildformat. Jag kan inte hitta något som jag saknar i boken. Förutom just ”Anything Goes” kapitlet som nämndes i boken men glömdes bort?

book_fantography_2

Vilka köper AC/DC Fantography?
Om man, som jag valt att göra, jämför den med ”2 years on the road with AC/DC” så är det två helt olika böcker. Bildmaterialet må vara i stor utsträckning liknande i båda böckerna men om man är ute efter anekdoter från den två år långa Black Ice turnén så är ”2 years on the road with AC/DC” ett bättre alternativ.

För dig som diehard AC/DC fan så skulle jag rekommendera båda böckerna, AC/DC Fantograhpy ger dig som läsare ett bättre djup av bilderna samtidigt som ”2 years on the road with AC/DC” ger dig turnén i kortadrag i text och bild från ett fans synpunkt.