Här är historien bakom kanske det mest svåråtkomligaste AC/DC-samlarobjektet. Men med hjälp av fansens berättelser kan Acdcmachine.com stolt presentera en version av det som hade sin start i Mars 1978.

Året var 1977 när AC/DC skulle släppa sitt tredje album ”Let There Be Rock” och bandet hade precis börjat ana framgång runt hörnet. Efter ”Let There Be Rock” turnén återvände AC/DC till Australien för att spela in en ny skiva ”Powerage”. Men före det har Albert Music en idé om att släppa en ”Best Of” kassett och vinyl som skulle baseras på låtar från ”High Voltage” , ”Dirty Deeds Done Dirt Cheap” och ”Let There Be Rock”.

Albert Music hade redan förberett några få testpressningar både på kassett och vinyl. När de senare presenterade detta för bandet, emottogs det med blandade åsikter. Men Malcolm hade bestämt sig. De var inte intresserade av att släppa en ”Best Of” skiva.

”We’re not that kind of a band that releases best of records” sägs han ha sagt. Han tyckte inte heller det var en bra idé att släppa en ”Best Of” skiva så här tidigt i karriären. Det spekuleras att AC/DC har sagt nej till en ”Best Of” skiva men har sagt att ”en live skiva kan vi gå med på”.

I oktober 1978 släpptes ”If You Want Blood”. Det var nu dags för bandets första live skiva, som spelades in i Glasgow 30 april 1978, förutom ett fåtal andra låtar som är tagna från någon annan spelning i Skottland. (Edinburgh 28 maj eller Dundee 29 maj)
Glasgow spelningen var bandets kick off av Powerage turnén, då konserterna i Wolverhampton, Hanley och Aberdeen var inställda.

12besttape

Sida A
It’s A Long Way To The Top
High Voltage
Problem Child
TNT
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock

Sida B
Jailbreak
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
The Jack
Dog Eat Dog
She’s Got Balls
Baby, Please Dont Go