Susan Masino har kommit ut med en ny upplaga av sin AC/DC-biografi ”Let there be rock” från 2006, och den täcker nu såväl Black ice- som Rock or bust-skivorna och de dramatiska händelserna som hände kring dessa, med Malcolm Youngs död och Brian Johnsons avhopp från bandet som viktigare händelser. På så vis är boken ett aktuellt tillskott till övriga AC/DC-biografier.

Till bokens meriter hör att Masino – som den journalist hon är – skriver drivet, underhållande och medryckande. Hennes kärlek till bandet lyser också igenom, vilket så klart inte är fel, men den och hennes vänskap med Angus Young gör samtidigt att hon väjer för att ta upp vinklar på bandets historia som kunde vara kontroversiella i AC/DC-lägret.

För den som vill ha en lättläst AC/DC-biografi som sträcker sig till i dag är denna bok toppen. Kan man redan historien och vill veta mer om vad som skett bakom kulisserna rekommenderas Mick Walls bok, även om den har några år på nacken.

Bildmaterialet och omslaget i denna nya upplaga är exakt det samma som i förra. Enda skillnaden i utformningen består i att boken inte är inbunden denna gång. Det gör att intrycket är att Masino i all hast har skrivit ihop några kapitel för att kunna komma ut med en ny upplaga i god tid före AC/DC:s nya skiva. (Boken kom i våras.) Precis som i förra upplagan hittar man en hel del faktafel i den nya.