687895

AC/DC Love At First Feel
Anders Hedman och Mats Larsson

Vi är nog många som inte riktigt haft koll på vad bandet gjorde här 1976. Hedman/Larsson reder nu ut alla frågor kring AC/DCs första Sverigeturné och det är otroligt underhållande läsning. Själva kombinationen AC/DC och svenska dansband är så där underbart absurd, som saker bara kunde vara på 70-talet.

Med ögonvittnesskildringar får vi hela turnén berättad för oss och extra kul är att Mark Evans får komma till tals och ge sin bild av hur det hela gick till. Den totala bristen på bilder från denna eskapad genom vårt land, har ingen större betydelse. Berättelsen blir centrum i storyn, precis som det ska vara i en bra bok. Å andra sidan är det ganska fascinerande att det bildmaterial som finns att tillgå från det här tillfället, är Hans Hatwigs bilder på Angus Young i Stockholm. En del av dessa publicerades i Hatwigs POSTER och köper du deluxe-versionen av boken, får du flera av bilderna som bonus. Snyggt. Hedman/Larsson har vänt på varenda tänkbar sten och lyckats vaska fram åtskilliga roliga och underhållande berättelser från AC/DCs framfart i exempelvis Varberg, Höllviken och Växjö. Bäst i hela boken är nog den suddiga bilden på en konsertposter från Höllviken, som sitter på en vägg i någons hem. Det kan inte bli mer älskvärt nördigt. Som en fin liten bonus har skånesonen Nisse Hellberg skrivit ett fint förord. Kan det bli bättre? Troligtvis inte.

En stor eloge till Hedman/Larsson för ett väl utfört arbete. Köp boken, släng på valfritt album med the the late, great Bon Scott och åk med på en rock and roll-resa genom Sverige.